İpucu Telefon Görüşmesinde Yankı Sorunu

gungfu155

Acemi Üye
MIUITR Sever
  • Beşiktaş
  • Google Takipçisi
  • MIUITR Ailesi
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
29
Beğeni puanı
7
Cihaz
Redmi note 8
Resimleri görmek için kayıt olmalısınız

Telefonda görüşme sırasındaki yankılanmanın en yaygın biçimi, arayanın sesinin alıcının hoparlöründen geçip mikrofondan geri gelmesidir. Başka bir deyişle, bir kullanıcının sesi telefon sistemi üzerinden diğer tarafa geçer, telefonunun hoparlörü sesi çalar, ardından telefon mikrofonu bu sesi alır ve yankı olarak ilk telefona geri iletilir. Bu, cep telefonlarında, iPhone'larda, Android'lerde vSamsung yaygındır. Çözümlerin aşağıdadır.

Telefon Görüşmesinde Yankı Sorunu ve Çözümleri
Bunu düzeltmek için, telefonunda yankı duymayan kişinin mikrofon veya hoparlör sesini kısmasını ve ardından hattaki yankıyı tekrar test etmesini isteyin.

Kulaklığınız varsa kulaklık takılıyken yankı sorunu olup olmadığını test edin.

Kulaklıkta yankılanma yoksa, büyük olasılıkla telefonda bir problem var demektir ve ahizenin ya da mikrofonun değiştirilmesi gerekebilir.

Hız Testi Yapın
Bazı telefonlarda görüşmedeki yankıyı ayarlama veya önleme ayarları vardır. Kablosuz olarak bağlanan akıllı telefonlar, yazıcılar vb. gibi bilgisayarlar ve bağlı cihazların her biri 0,3 Mbps yükleme ve indirme hızına ihtiyaç duyarlar.

Jitter, 15 – 20 ms'den az olmalı ve paket kaybı %0 olmalıdır. İnternet bağlantısı bu özelliklere sahip değilse, ses iletiminde sesinizin yankılanmasına neden olacak bir gecikme olacaktır. Bazı sistemlerde yankı iptali bulunurken, çoğu cep telefonu ve kablolu kulaklık hala yankı sorunları yaşayabilir.

VoIP aramalarını idare edecek bant genişliğine sahip olduğunuzdan emin olmak için önce bir hız testi yapın. Hattın diğer ucundaki kişinin internet bağlantısı zayıfsa, maalesef yapabileceğiniz bir şey yoktur. Bununla birlikte, yavaş internet sorunu giderek daha nadir hale geliyor.

Elektromanyetik Girişim
Elektromanyetik girişimden kaynaklı telefon yankısının bir başka nedeni de elektromanyetik girişimdir.

Kablosuz veya sabit hatlı bir cihazın bilgisayarın üstüne veya monitörün arkasına yakın bir yere veya bir elektrik prizinin hemen yanına ve diğer elektromanyetik cihazlara çok yakın yerleştirilmesinin sonucudur. Bu cihazlar, özellikle geniş elektrik alanlarına sahiptir ve telefonları engelleyebilir. Elektromanyetik akımlar yaratabilecek başka cihazlar da var. Telefonunuzu diğer cihazlara çok yakın yerleştirmemeye çalışın.
 

ynsemrkn42

Acemi Üye
MIUITR Sever
  • MIUITR Ailesi
Katılım
20 Aralık 2021
Mesajlar
40
Beğeni puanı
8
Yaş
27
Konum
nigde merkez
Cihaz
redmi note 8
Bunlardan haricen , Eger telefonda Viper4 Dolby gibi ses uygulamaları varsa yankı nin %80 o yapıyordur.
 
Üst