HyperTN ekibi aşağıdaki duyuru ile rom geliştirme projesini durduğunu açıkladı. Mi topluluğuna sonsuz katkıları için teşekkürler.
Eklenen resimleri görmek için kayıt olmalısınız
ROM TN PROJESİNİN SONLANDIRILMASINA İLİŞKİN DUYURU
Dikkatli bir değerlendirmenin ardından, ROM TN projesinin geliştirilmesini resmi olarak sonlandırmaya karar verdim.
Bu gerçekten zor bir karardı. Son zamanlarda, elektronik kimlik doğrulama, bankacılık ve diğer birçok hizmet için uygulamalar giderek daha yüksek güvenlik seviyeleri talep ediyor. Yeni güvenlik mekanizmaları ayrıca, kilitli olmayan bootloader'lara sahip veya özel ROM'lar çalıştıran cihazlarda uygulamaların kullanımını giderek daha fazla kısıtlıyor.
ROM TN her zaman temel günlük uygulamaların kullanılabilirliğini sağlarken daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedeflemiştir. Ancak, mevcut değişiklikler göz önüne alındığında, bu uygulamaların güvenlik mekanizmalarını atlatacak şekilde projeyi geliştirmek istemiyorum.
Bu nedenle, uygulamanın güvenlik politikalarına saygı duymak ve bunlara uymak ve daha da önemlisi, kullanıcıların istikrarını ve güvenliğini sağlamak için, ROM TN projesini burada kapatmaya karar verdim.
Mevcut TN ROM kullanıcıları için:
Cihazınızda şu anda yüklü olan TN ROM normal şekilde çalışmaya devam edebilir. Ancak, proje gelecekte artık geliştirilmeyecek veya güncellenmeyecektir.
Sık sık VNeID, bankacılık uygulamaları veya yüksek güvenlik gerektiren hizmetler kullanıyorsanız, uzun vadeli istikrar ve uyumluluk için üreticinin resmi yazılımına geri dönmenizi öneririm.
Sonlandırma Takvimi:
Bu duyurunun ardından yeni kayıtlar derhal durdurulacaktır.
TN ROM'a ait web sitesi, ROM indirme bağlantıları, sohbet grubu ve ilgili hizmetler 21 Eylül 2026 tarihinde saat 00:00'da resmi olarak faaliyetlerini durduracaktır.
Son olarak, bu süre boyunca TN ROM'a güvenen, kullanan, geri bildirimde bulunan, hata bildiren, destekleyen ve eşlik eden herkese içten şükranlarımı sunmak istiyorum.
En eski sürümlerinden bugüne kadar, ROM TN'nin hayatta kalma ve gelişme yeteneği büyük ölçüde herkesin desteğine borçludur.
ROM TN'yi hala kullananlara rahatsızlık vermiş olabilecek ani proje sonlandırma kararı için içtenlikle özür dilerim.
ROM TN'nin bir parçası olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
ROM TN yolculuğunu burada resmi olarak sonlandırıyor. ❤