- Konuyu başlatan
Merhaba, kendi cihazım için zRam kapatma modülü arıyordum ve sonunda XDA'da buldum. Kullanmak isteyen olursa diye de buraya aktarıyorum.
-Modül kerneldeki zRam özelliğini kapatıyor ve ram swap işlemlerini engelliyor.
-Cihazınızda 6gb veya daha üstü Ram'iniz varsa ve çok yüksek ram gerektiren işlemler yapmıyorsanız kullanmanızı tavsiye ederim.
-zRam'i kapatmanın faydası nedir: zRam mevcut sistemdeki ram'in yükünü azaltmak için önbelleğe alınmış dosyaları swap işlemine sokar ve arka plana aktarır. Bu da sürekli işlemcinin ekstra bir iş yüküne girmesini sağlar. Bunun yerine zRami kapatıp bu yükü engelleyebilir ve pile olumlu yönde etki edeceğini deneyimleyebilirsiniz.
-zRam'i kapatmak yüksek GB'a sahip olan Ramli cihazlarda fayda sağlar.
-Eğer düşük GB'a sahip Ramli bir cihazınız varsa bu özellik performansta kayıp yaşamanıza sebep olabilir.
zRam'i kapatmak cihazınıza fayda sağlamadıysa modülü Magisk üzerinden kaldırmanız yeterli.
Modülün çalışıp çalışmadığını DiskInfo uygulamasıyla kontrol edebilirsiniz
Modülden önce:
Modülden sonra:
Modülün kurulduğu cihaz: Xiaomi Mi6 - Android 9 - MiuiTR 20.11.19
MODÜLÜ UYGULAMAK TAMAMEN SİZİN SORUMLULUĞUNUZDADIR. ŞAHSIM VE MİUİTR FORUM SİTESİ SORUMLU DEĞİLDİR.
KENDİM DENEDİM VE KULLANIYORUM.
-Modül kerneldeki zRam özelliğini kapatıyor ve ram swap işlemlerini engelliyor.
-Cihazınızda 6gb veya daha üstü Ram'iniz varsa ve çok yüksek ram gerektiren işlemler yapmıyorsanız kullanmanızı tavsiye ederim.
-zRam'i kapatmanın faydası nedir: zRam mevcut sistemdeki ram'in yükünü azaltmak için önbelleğe alınmış dosyaları swap işlemine sokar ve arka plana aktarır. Bu da sürekli işlemcinin ekstra bir iş yüküne girmesini sağlar. Bunun yerine zRami kapatıp bu yükü engelleyebilir ve pile olumlu yönde etki edeceğini deneyimleyebilirsiniz.
-zRam'i kapatmak yüksek GB'a sahip olan Ramli cihazlarda fayda sağlar.
-Eğer düşük GB'a sahip Ramli bir cihazınız varsa bu özellik performansta kayıp yaşamanıza sebep olabilir.
zRam'i kapatmak cihazınıza fayda sağlamadıysa modülü Magisk üzerinden kaldırmanız yeterli.
Modülün çalışıp çalışmadığını DiskInfo uygulamasıyla kontrol edebilirsiniz
Modülden önce:
Eklenen resimleri görmek için kayıt olmalısınız
Modülden sonra:
Eklenen resimleri görmek için kayıt olmalısınız
Modülün kurulduğu cihaz: Xiaomi Mi6 - Android 9 - MiuiTR 20.11.19
MODÜLÜ UYGULAMAK TAMAMEN SİZİN SORUMLULUĞUNUZDADIR. ŞAHSIM VE MİUİTR FORUM SİTESİ SORUMLU DEĞİLDİR.
KENDİM DENEDİM VE KULLANIYORUM.
Ekli dosyalar
-
6.6 KB Görüntüleme: 44