Çözüldü Mi A1 - Şarjdayken Bildirim Işığı Yanıp Sönüyor ve Ayrıca ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DavidTroman

Acemi Üye
MIUITR Sever
  • MIUITR Ailesi
  • Google Takipçisi
Beğeni puanı
0
Cihaz
A1
Herkese merhaba.

Problemim şu telefonum 3 gün önce aniden kapandı. Şarja taktığımda bildirim ışığı hızlı hızlı yanıp sönüyor. Fastboot ekranına bile giremiyorum.
3 gündür çözüm arıyorum gördüğüm herşeyi neredeyse denedim, başkalarında aynı sorun oluyor ve düzeltmişler videolarda izledim fakat ben bir türlü çözemedim. Telefoncuya götürdüm "anakart gitmiş karşim" dedi. Tamam yapalım ne kadar tutar dedim, "bizde parça yok" dedi. başka telefonculara götürdüm onlar da yapmak istemedi. Eski model bu parça bulamayız diyip kestirip attılar.

Anakart sorunludur tabiki büyük ihtimal ama yine de burdan da yardım istiyorum. Videolarda anakartı çıkartıp yüksek sıcaklıkta ısıtıyorlar ve açılıyor. Artık son çare bunu bile denedim ama olmadı.

Aygıt yöneticisinde "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (Com3)" com20, com4 bazen değişiyor burası.

Mi Flashla denedim "Write Time Out Maybe Device Was Disconnected" hatası alıp duruyorum. Bir kaç farklı versiyonunu denedim yine aynı hatayı aldım hep.
Pin test yaptım, EDL yaptım videolardan görerek ama yaptım mı yapmadım mı hiç bilmiyorum.

İlk sorum şu: EDL veya Pin Test olaylarını yapıp yapmadığımı, olup olmadığını nasıl anlarım?

Çünkü bu testlerden sonra da aynı şekilde Mi Flash'la Mi a1 global rom'unu indirerek yine denediğimde "Write Time Out Maybe Device Was Disconnected" hatasını aldım.

2. sorum da şu anlattıklarımdan alakasız olacak gibi ama QFil diye bir program daha var, onunla fastboot kısmına girebilir miyim? veya telefonu açma ihtimalim var mı?

Şimdiden teşekkürler.

XMiuiX

Profesyonel Üye
MIUITR Sever
  • 24 Kasım Öğretmenler Günü
  • MIUITR Ailesi
  • Ramazan Bayramı
  • 100 Beğeni
  • 100 Mesaj
  • 100 Konu
  • Mutlu Yıllar
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Beğeni puanı
392
Cihaz
Redmi Note 4-8
merhaba hocam, ana kart bozuksa yazılımsal birşey yapamazsın. yinede fastboot moda girmiyorsa edl üzerinden yazılım atılır. oda ana kartta belli noktada kısa devre yaptırılarak o moda alınıyor. edl moda alma diye aratırsan videolar çıkacaktır büyük ihtimalle

DavidTroman

Acemi Üye
MIUITR Sever
  • MIUITR Ailesi
  • Google Takipçisi
Beğeni puanı
0
Cihaz
A1
Teşekkürler hızlı cevap için. Dün saatlerce EDL olayını araştırdım bir sürü video izledim, yazı okudum. Mi A1 modeli için EDL ve Pin test nasıl yapılır baktım hepsine, videolardaki gibi yaptım. Sonuç yine aynı, yanıp sönüyor led ışığı şarjdayken.

Benim asıl anlamadığım EDL olayını yapıp yapmadığmı nasıl anlarım?
Yani EDL'yi başarılı bi şekilde yaptım diyelim, telefon kendiliğinden açılıyor mu? Mi Flash'ta flash atabiliyor muyum? Telefonun ışığı sabit mi kalıyor? Kendisi otomatik fastboot ekranına mı giriyor?

benim anlamadığım olay bu, başarılı bir şekilde EDL'yi yapıp yapamadığımı nasıl anlarım?

XMiuiX

Profesyonel Üye
MIUITR Sever
  • 24 Kasım Öğretmenler Günü
  • MIUITR Ailesi
  • Ramazan Bayramı
  • 100 Beğeni
  • 100 Mesaj
  • 100 Konu
  • Mutlu Yıllar
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Beğeni puanı
392
Cihaz
Redmi Note 4-8
EDL moda alınca ekrana birşey gelmez. Sadece bilgisayardan bağlanıp bağlanmadığını görürsün. Miflash ile yazılımı attıp bittikten sonra cihaz normal şekilde başlar

DavidTroman

Acemi Üye
MIUITR Sever
  • MIUITR Ailesi
  • Google Takipçisi
Beğeni puanı
0
Cihaz
A1
EDL yapmadan önce de aygıt yöneticisinde görünüyordu, mi flash'ta refresh yapınca görünüyordu. aynı hatayı veriyordu.
EDL yaptıktan (yaptığımı düşünüyorum) sonra da aynı şekilde aygıt yöneticisinde ve mi flash'te görünüyor ve aynı hatayı veriyor.

o zaman ya EDL'yi yapamamışım.
ya da EDL'yi yapmışım fakat anakart gitmiş. yani terimsel konuşmak gerekirse anakart cort :LOL:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...